vrijdag 28 juni 2013
Een beetje radeloos kijk ik ieder dag tegen mijn "sampler" aan, die roept om afgemaakt te worden.
Ik ben er ruim twee jaar geleden aan begonnen, toen de paardenbloemen in bloei stonden. Dat was de rede dat ik voor groen en geel koos. De blokken kregen we aangereikt op onze beginnerscursus. Ongemerkt ging ik mee in de seizoenen. Zomer en herfst gingen van zelf, maar de winter gaf problemen. Behalve gladheid en kou vond ik het moeilijk om de winter in kleur uit te drukken. Uiteindelijk heb ik voor de ijzige blauwe kleur gekozen en die geprobeerd terug te laten komen in de vierde rij.
Maar nu? Smaken verschillen, dat is bekend en wie ik ook om raad vraag, iedereen zegt iets anders. 
Variërend van positief tot volledig afkraken. Zelf twijfel ik over het blauwe en bruine blok.
Aan de andere kant ,was dit een techniek, die niet echt de mijne was. Daarom vind ik dat de kleur best iets afwijkend mag zijn. Het wordt mijn eerste grote quilt, die afkomt als het goed is. 
Misschien moet ik er nog maar een poosje tegen aan blijven kijken, ik wil wel tevreden zijn.
Voor tips houd ik me aanbevolen.
ps. geen idee hoe het komt, maar op het voorbeeld staan de foto's schots en scheef. Hopelijk komt het goed op mijn blog.
3 opmerkingen:

  1. Je quilt is een mooie beginnersquilt, ik vind het leuk om te zien hoe jij je kleurbeleving door de seizoenen heen er in verwerkt hebt. Wees blij met je mooie blokken, of het nu wel of niet je techniek is, in allemaal ligt een stukje van je hart. Wees tevreden met je keuze en hou van je quilt, het is een leerproces en zie hoever je al gekomen bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat een mooie donker rode kleur voor sashings en rand er een mooi geheel van zouden kunnen maken. Wil je het soberder dan zou zwart daar misschien ook goed voor zijn. Moet je wel even proberen natuurlijk, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke blokken. En wat een grappig idee om de blokken die niet echt lagen in zo'n sprekende kleur te maken. Succes. Frederika

    BeantwoordenVerwijderen